Pannlyft

Slätar ut rynkor och höjer ögonbryn

OM PANNLYFT

Pannlyft utförs för att åtgärda rynkor i pannan samt hängande ögonbryn. Detta är en operation som minskat kraftigt i antal under senare tid på grund av de goda effekter man ser vid användandet av Botulinumtoxin A (Botox, Vistabel) i dessa områden.

Vid operationen läggs ett snitt en bit ovanför hårfästet och ned mot tinningarna. Huden löses ner mot ögonbrynen där den del av pannmuskulaturen som är ansvariga för rynkor mellan ögonbrynen avlägsnas. Huden sträcks och överskottshud skärs bort.

Tack vare moderna narkos och operationstekniker kan kan man idag åka hem samma dag som operationen. Efter operationen blir du svullen och kan vara missfärgad i huden i cirka 1-2 veckor. Stygnen avlägsnas efter 2 veckor.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring pannlyft eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.