Armplastik

Tar bort överskottshud på överarmarna

OM ARMPLASTIKER

I samband med en viktnedgång så kan hudkostymen dra ihop sig tll viss del. Hur mycket beror på genetiska förutsättning, ålder och hur mycket vikt man tappar. Även om huden har en fantastisk förmåga att anpassa sin storlek till förutsättningarna så blir det ofta en hel del hudöverskott kvar på exempelvis överarmarna vilket kan vara mycket kosmetiskt och praktiskt störande. Ofta kallas detta för ”gäddhäng”. Detta kan även uppstå untan viktnedgång på grund av att huden med åldern tappar sin elastisitet.

Armplastik (överarmsplastik) syftar till att åtgärda detta relativt enklat genom att skära bort överskottshuden. Tyvärr så kan man inte göra detta utan att du får ett ärr från armhålan och ned förbi armbågen. Som alla ärr på kroppen blir dessa fina med tiden men det tar minst ett år innan de bleknat och helt osynliga blir de aldrig. För att dölja ärren i största möjliga mån läggs alltid snitten på insidan av armarna.

Operationen kan utföras i lokalbedövning men ofta låter vi patienten sova fram för allt av psykologiska själ. Såren armarna sys ihop med suturer som kroppen löser upp så de behöver inte plockas bort. En armplastik tar cirka en timme och du kan åka hem samma dag som operationen efter att du fått något att äta och dricka.

Direkt efter en armplastik har du tejpar över armarna vilka skall sitta kvar i en vecka. När vi avlägsnar förbanden är armarna fulla med blåmärken vilka försvinner efter cirka en vecka. Första tiden kan det känns spännt i armarna och fingrarna kan svullna. För att undvika det senare är det bra att hålla händerna högt och röra på fingrarana.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd så som en armplastik påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Plastikakademin har mycket stor erafrenhet av armplastiker och Du kan tryckt låta våra plastikkirurger ge dig ytterligare information och om du så önskar utföra operationen på Dig . Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring armplastiker eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.