Ansiktslyft – facelift

Operationer som föryngrar ditt ansikte!

OM ANSIKTSLYFT

På grund av ansiktets utsatthet när det gäller social exponering har mycket fokus inom plastikkirurgin riktats dit. Det finns många orsaker till att man genom en ansiktsoperation vill påverka utseendet av denna del av kroppen: Ansiktet åldras vilket resulterar i rynkor och ”hängande hud” vilket kan förbättras exempelvis genom en ansiktslyftning (facelift), ett pannlyft eller annan plastikoperation. Ibland finns en önskan att förändra det medfödda utseendet på delar av ansiktet genom exempelvis hakimplantat, näsplastik eller läppförstoring. Det finns ett mycket stort antal olika plastikkirurgiska ingrepp som kan utföras i området och det är inte alltid uppenbart vilken väg som leder till det önskade resultatet. Inte sällan behövs även en kombination av ingrepp för att nå ända fram. Det är därför mycket viktigt att du som patient får möjlighet att diskutera med en specialist i plastikkirurgi från början för att få ett seriöst underlag att stå på då du skall fatta beslut om eventuell kirurgi. Nedan beskriver vi kortfattat hur ett ansiktslyft (facelift) går till. Övriga ingrepp inom ansiktsområdet hittar du under egna rubriker under operationer till höger på sidan.

Ansiktslyft (facelift) är en plastikkirurgisk operation vilken har framför allt har effekt på hängig hud längst käklinjen, huden nedanför ögonen och i viss mån de djupa vecken från näsvingarna och nedåt. Det är viktigt att komma ihåg att fina rynkor kring munnen påverkas minimalt utav en ansiktslyftning utan måste åtgärdas exempelvis via hudslipning, peeling eller laser.

En ansiktslyftning kan utföras på många sätt men vanligtvis läggs ett snitt framför och bakom öronen samt upp mot hårfästet. Huden lossas sedan från underlaget, sträcks och överskottshud skärs bort. Ofta sträcks även den ytliga halsmuskulaturen och inte sällan fettsuger vi längst käklinjen och under hakan.

Genom användning av modern teknik kan man idag gå hem samma dag som operationen. Första veckan har du ett speciellt bandage dygnet runt vilket kan vara lite socialt handikappande. Ansiktet är i början svullet och kan vara missfärgat under 1-2 veckor och du bör under denna tid hålla dig relativt stilla. Stygnen avlägsnas efter 1 vecka.

Varje ansikte är unikt och det är därför bäst att någon av våra plastikkirurger träffar dig på ett konsultationsbesök för att kunna vägleda dig på bästa sätt. Kontakta oss på Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med en ansiktsoperation. Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: plastikakademin@plastikakademin.se, Vår klinik ligger i Linköping.

Det är viktigt att du som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring bröstlyft (pexi) eller för att boka en konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.