Lårplastik

När det finns för mycket vävnad på låren

OM LÅRPLASTIK

Vid viktnedång och av åldrande kan det uppstå ett hudöverskott på insidan av låren. Detta kan bli ett stort problem så väl fysiskt i form av skavsår, infektioner etc som kosmetiskt. Man kan plastikkiruriskt åtgärde detta genom en så kallad lårplastik då vi avlägsnar hudöversottet på insidan av låren vanligen med ett snitt som går från ljumsken och ned till knäleden. Ärren hamnar på insidan av benen och har efter cirka ett år bleknat men blir aldrig helt osynliga. I vissa fall med mycket överskottshud i den övre delen av låret kan det vara lämpligare med ett så kallat lårlyft som du kan läsa mer om här.

En lårplastik sker vanligen i narkos men du kan åka hen samma dag. Du har efter operationen tejpar på låren i cirka en vecka och efter att vi tagit bort dessa skall du fortsätta att använda en tajt cyckelbyxa i ytterligare några veckor.

Alla stygn sitter på insidan av huden och löser upp sig själv. Låren är missfärgade och svullna i ett par veckor efter operationen och helt färdiga avssende formen är de inte förrens efter ett par månader.

Vid både penisförlängning, penisförtjockning och operation för webbed penis svullnar penis under första veckan. Det brukar inte göra speciellt ont i penis efter operationerna men vid penisförtjockning kan det svida en del från området där fettet tagits. Vid ett rörligt arbete brukar man behöva några dagars sjukskrivning.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring lårplastik eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.