Stjärtlyft

För dig som vill få en stramare och mer sammanhållen stjärt

OM STJÄRTLYFT

Huden slits under hela livet och dess elasticitet minskar succesivt resulterande i att hudpartier hänger. Denna process kan påskyndas av exemeplvis snabb viktnedgång och mycket solande. Vid viktnedgång kan huden ha svårt att hinna med att dra ihop sig och solen bryter ner de elastiska trådarna i huden (elastin).

Ett stjärtlyft syftar till att avlägsna överskottshuden samt att ”hänga upp” kvarvarande vävnader till fasta förankringspunkter. Operationen utförs i narkos och plastikkirugen lägger ett snitt i form av måsvingar från kant till kant precis ovanför stjärten. Hen lossar sedan vävnaderna ovanför muskulaturen så att de kan dras uppåt. Överflödig vävnad avlägsnas och det som blir kvar förankras till de fasta punkter som finns ovanför stjärten.

När du vaknar så är du bandagerad och har eventuellt ett dränage vilket vanligen kan avlägsnas efter några timmar. Du kan gå hem samma dag efter att du vilat ett tag och kontrollerats av vår intensivvårdspersonal.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

 Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring stjärtlyft eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.