Ögonbrynslyft

En operation som gör att du ser piggare och yngre ut

ÖGONBRYNSLYFT

Ögonlocksoperationer är den vanligaste plastikkirurgiska ögonoperationen och hör till de allra vanligaste ingreppen inom kosmetisk plastikkirurgi. Med åren tappar huden kring ögonen sin elastisitet och blir hängig vilket ger ett trött utseende. Samtidigt kan fettväv från ögonhålan bukta ut under ögonlockshuden och förstärka det trötta utseendet. I bland kan de hängande ögonlocken även störa synen. Problemen kan sitta antingen i de nedre eller övre ögonlocken eller både och. Ögonlocks operation är ett relativt okomplicerat ingrepp och utförs i lokalbedövning eventuellt med tillägg av lätt narkos.

Ärret läggs i de naturliga vecken i huden för att dölja det så mycket som möjligt men helt osynligt blir det aldrig. Under första veckorna efter operationen har man tejpar över såren och blir blåslagen vilket innebär att det syns att man är opererad. Då operationen sker i lokalbedövning kan du åka hem direkt efter operationen.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring ögonlocksoperationer eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.