Läppoperationer

Läpparna kan förändras på många olika sätt

OM LÄPPOPERATIONER OCH BEHANDLINGAR

Det finns ett flertal operationer och behandlingar som används för att förändra läpparnas utssende. Det vanligaste önskemålet patienter har är en förstoring av framför allt överläppen. Den vanligaste åtgärden för att åstadkoma detta är injektionsbehandlingar med exempelvis Restylan. Denna typ av behandlingar kan du läsa mer om under rubriken ”Fillerbehndlingar” till höger. Tyvärr ger denna typ av åtgärd endast en tillfällig effekt då produkterna bryts ner inom ca sex månader. Ett mer beständigt resultat kan erhållas genom att man injicerar din egen fettväv i läpparna. Detta är dock en betydligt mer komplicerad process och där slutresultatet (hur mycket fett som blir kvar permanent) inte med säkerhet kan förutses.

Exempel på mer operativa åtgärder i läpparna är operationer där vi flyttar det läppröda på överläppen högre upp eller vinklar mungiporna mer uppåt. Varje patients läppar är unika och behöver bedömmas vid ett konsultationsbesök för att plastikkirugen skall kunna vägleda dig på ett bra sätt.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd så som en penisoperation påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Plastikakademins plastikkirurger har mycket stor erfarenhet av operationer och behandlingar av läppar och vi kan därför erbjuda ett brett spektrum av operationer och behandlingar i området. Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring läppoperationer eller för att boka konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se. Du kan även boka en konsultationstid via bokadirekt.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.