Kroppslyft

När både fram och baksida behöver sträckas upp

VAD INNEBÄR ETT KROPPSLYFT – CIRKUMFERENT BUKPLASTIK?

Kroppslyft (bodylift, circumferent lyft) är en operation som används då man besväras både av hängande buk och stjärt. Denna operation är i princip en kombination av en stor bukplastik och ett stjärtlyft där snitten vid dessa två operationer går ihop resulterande i ett ärr som går runt hela kroppen. Ofta börjar plastikkirurgen med att utföra bukplastiken varefter patienten vänds för att möjliggöra operationen på baksidan. Alla sår sys ihop med trådar (suturer) som löser upp sig själv.

Operationen utförs i narkos och tar ca 3-4 timmar att utföra. När du vaknar har du några så kallade dränage vilka ofta kan avlägsnas efter ett par timmar. Du är bandagerad både med tejp och en kraftig gördel. Först veckan efter ett kroppslyft tar du inte av gördeln alls utan detta sker första gången när du kommer till första åternesöket efter en vecka. Därefter skall du fortsätta med gördel i flera veckor (du får instruktioner vid återbesöket). Sjukskrivningstiden beror på vilken typ av arbete du har men räkna med minst 2-3 veckor.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring plastikkirurgi och olika plastikoperationer eller för att boka en konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se

På Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med ett kroppslyft  . Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: plastikakademin@plastikakademin.se

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.