Fillerbehandling

En behandling med många användningsområden

OM FILLERBEHANDLING

I dag finns ett stort antal behandlingar som bygger på injektioner av olika substanser i huden. Syftet är att fylla ut områden där det föreligger en vävnadsförlust i syfte att åtgärda exempelvis rynkor och ärr. Det är stor skillnad mellan de olika behandlingarnas effekter och när de bör användas varför det är viktigt att du får diskutera med en specialist i plastikkirurgi med en bred kunskap inom området innan du bestämmer dig för en sådan behandling. Generellt så avråder Plastikakademin starkt från injektion av icke nedbrytningsbara substanser så som plaster (polyacrylamid) och plexiglaskulor. Dessa substanser ger väldigt ofta upphov till mycket allvarliga problem i form av ärrbildningar vilka i princip är omöjliga att avlägsna utan att ta bort hela vävnadsområdet.

På plastikakademin har vi stor kunskap om alla på marknaden förekommande Fillers och kan hjälpa dig i ditt beslut när det gäller en eventuell Fillerbehandling. Oavsett vilken behandling du väljer är det av största vikt att ingreppet utförs av en utbildad plastikkirurg med kunskap om såväl anatomi som effekten av olika behandlingar. Vi avråder starkt från att låta sig behandlas med dessa metoder av någon som inte är läkare med specialistkompetens i plastikkirurgi.

Det finns ett flertal fillers vilka består av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en substans som förekommer i stor mängd naturligt i huden och som bryts ner utan att det bildas farliga nedbrytningsprodukter. Vanligen använder vi de svenska produkterna Restylane, Sub-Q m fl. för att fylla ut rynkor i ansiktet (exempelvis rynkorna från näsan ned mot munnen) Samt läppförstoring. Effekten är tillfällig då materialet bryts ned vilket tar ca sex till åtta månader. Behendlingen går till så att hyaluronsyran injiceras i huden med en fin nål. Produkterna innehåller lokalbedövning (finns även utan för eventuella allergiker) vilket gör injektionerna mindre smärtsamma men ett visst obehag kan andå upplevas. Även om behandlingen kan förefalla enkel kräver ett bra slutresultat att den som injicerar har stor vana av denna typ av behandling och är förtrogen med anatomin. Man bör därför se till att den som utför en fillerbehandling är specialist i plastikkirurgi. Plastikakademin utför regelbundet ett mycket stort antal behandlingar med denna typ av produkter och tillåter endast utbildade plastikkirurger att utföra dessa.

Fillers och fillerbehandlingar är i dag ett mycket brett område där man som patient kan känna sig vilsen. Vi på Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med en injektionsbehandling. Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: plastikakademin@plastikakademin.se

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.