Åderbråcksoperationer

Åderbråck (varicer) åtgärdas med de allra senaste metoderna

OM ÅDERBRÅCK OCH HUR VI ÅTGÄRDAR DEM

Åderbråck, vilket även kallas varicer, är ett av de vanligaste medicinska problemen i västvärlden där cirka 30 % av befolkningen får någon form av åderbråck under livet. Det finns flera orsaker till att dessa synliga blodkärl under huden uppkommer så som mycket stillasittande, övervikt och graviditet. Dessa faktorer leder till att väggarna i de ytliga kärlen försvagas och det system av klaffar som skall se till att blodet bara kan gå åt ett håll, mot hjärtat, inte håller tätt utan tillåter blod att falla tillbaka ned mot foten. Resultatet blir att trycket nedanför den den läckande klaffen ökar och ett åderbråck uppstår. Den försämrade cirkulationen som detta innebär kan leda till missfärgning av huden, svullnad, eksem, blodproppar och slutligen bensår. De första symptomen på åderbråck förutom att de eventuellt syns är en trötthetskänsla i benen som kan gå över i ömhet och tilltagande svullnad. Ibland kan kramp i benen på natten vara ett stort besvär.

Det är mycket viktigt att man innan en behandling av åderbråck inleds noggrant utreder var i det ytliga kärlsystemet som problemet sitter i. Denna utredning görs med så kallat ultraljud vilket är helt smärtfritt. Kärlkirurgerna vid Plastikakademin har många års erfarenhet av denna typ av undersökningar och använder bara den absolut senaste tekniken och utrustningen. Genom de moderna undersökningsmetoderna kan man undvika den tidigare använda metoden där man mycket ospecifikt tog bort stora kärl i det ytliga kärlsystemet, så kallad ”stripping”, och som visat sig ge mycket dåliga långtidsresultat.Vid undersökningen som tar cirka en kvart och inte gör ont undersöker vår kärlkirurg hur de ytliga blodkärlen i benen fungerar och vilka klaffar som läcker. Han kan med hjälp av denna information rekommendera vilken behandlingsmetod som passar just dig.

Kärlkirurgerna vid Plastikakademin erbjuder alla de moderna behandlingsmetoderna och kan därför skräddarsy din behandling till att passa just dig. Operationen sker som så kallad dagkirurgi och du är hos oss endast ett par timmar varefter du direkt kan återgå till normal aktivitet men skall avstå från kraftig fysisk träning under den första veckan. Vanligen har man ingen smärta alls efter denna typ av behandlingar men kan ibland behöva ta en mildare värktablett typ Ipren. Vi rekommenderar att du har en stödstrumpa första veckan efter operationen.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring åderbråck och hur vi kan hjälpa dig att bli av med dessa eller för att boka en konsultationstid vid vår klinik i Linköping. Du kan boka en konsultationstid som passar dig via bokadirekt.se eller kontakta oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.