Ögonbrynslyft

Ögonbrynslyft

 

Ögonbrynens position bestäms så väl av hudens elasticitet som pannans muskulatur. I vissa fall kan man erhålla tillräcklig effekt genom att med Botulinumtoxin A (Botox) försvaga de muskler som drar ögonbrynen nedåt och inåt. I vissa fall, fram för allt i hörge ålder,  räcker inte detta utan ögonbrynen måste kirurgiskt flyttas uppåt. Detta kan uppnås genom att hud skärs bort i området ovanför ögonbrynen. Detta görs vanligen i lokalbedövning.

Ärret läggs i de naturliga vecken i huden för att dölja det så mycket som möjligt men helt osynligt blir det aldrig. Under första veckorna efter operationen har man tejpar över såren och blir blåslagen vilket innebär att det syns att man är opererad. Då operationen sker i lokalbedövning kan du åka hem direkt efter operationen.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring plastikkirurgi och olika plastikoperationer eller för att boka en konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se

 

 

      Svensk plastikkirurgisk förening        Svensk förening för estetisk plastikkirurgi             Läkarförbundet          Svenska läkare sällskapet             IPRAS