Lårplastik

Lårplastik

 

Vid viktnedång och av åldrande kan det uppstå ett hudöverskott på insidan av låren. Detta kan bli ett stort problem så väl fysiskt i form av skavsår, infektioner etc som kosmetiskt. Man kan plastikkiruriskt åtgärde detta genom en så kallad lårplastik då vi avlägsnar hudöversottet på insidan av låren vanligen med ett snitt som går från ljumsken och ned till knäleden. Ärren hamnar på insidan av benen och har efter cirka ett år bleknat men blir aldrig helt osynliga. I vissa fall med mycket överskottshud i den övre delen av låret kan det vara lämpligare med ett så kallat lårlyft som du kan läsa mer om här.

En lårplastik sker vanligen i narkos men du kan åka hen samma dag. Du har efter operationen tejpar på låren i cirka en vecka och efter att vi tagit bort dessa skall du fortsätta att använda en tajt cyckelbyxa i ytterligare några veckor.

Alla stygn sitter på insidan av huden och löser upp sig själv. Låren är missfärgade och svullna i ett par veckor efter operationen och helt färdiga avssende formen är de inte förrens efter ett par månader.

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring lårplastiker och andra plastikoperationer eller för att boka en konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se

 

 

      Svensk plastikkirurgisk förening        Svensk förening för estetisk plastikkirurgi             Läkarförbundet          Svenska läkare sällskapet             IPRAS