Lårlyft

Lårlyft

 

Med ålderna tappar huden en del av sin elasticitet och får ett mer hängigt utseende. Inte sällan är detta mest framträdande på låren vilket kan upplevas som kosmetiskt störande men även orsaka fysiska problem. Denna process kan påskyndas exempelvis genom viktnedgång och utsättande av huden för mycket solljus. Plastikkirurgiskt åtgärdas detta genom att överskottshuden avlägsnas kirurgiskt. I vissa fall är det mest lämpligt att skära bort huden på insidan av låret vilket kallas lårplastik och som du kan läsa om här. Är hudöverskottet mer utbrett är det lämpligare att utföra ett så kallat lårlyft. Detta innebär att hud avlägsnas i övre delen av låret och att kvarvarande hud på låret dras uppåt. Beroende på hur hudöverskottet är beläget kan man utföra operationen enbart på lårets insida, enbart på utsidan eller runt hela låret. Ärren hamnar då i ljumsken, högt på höften eller runt hela låret.

Operationen utförs i narkos och du kan efter ett par timmar på vårt eftervårdsavdelning åka hem. Du är då bandagerad och skall så vara i en vecka. Efter att tejparna tas bort hos oss efter en vecka så skall du fortsätta men en tajt cyckelbyxa i ytterligare ett par veckor. Alla suturer är av den typ som kroppen själv tar hand om så inga stygn behöver plockas bort.

Som vid alla plastikoperationer tar läkningen tid. Du får räkna med att vara missfärgad på låren i ett par veckor och det tar ett par månader innan svullnaden försvunnit och formen börjar bli klar. Det är också viktigt att veta att det slutliga resultatet precis som vid all kirurgi är beroende av en biologisk läkningsprocess varför ett exakt slutresultat aldrig kan förutses.

Du är mer än välkommen att kontakta oss på Plastikakademin för att få svar på dina frågor kring lårlyft och andra plastikkirurgiska operationer och behandlingar eller för att boka en konsultationstid. Du når oss på telefon: 013-154461 eller mail: plastikakademin@plastikakademin.se

 

 

      Svensk plastikkirurgisk förening        Svensk förening för estetisk plastikkirurgi             Läkarförbundet          Svenska läkare sällskapet             IPRAS