FAQ

Vad händer efter operationen?

Svar:

Efter cirka en vecka kommer du tillbaka till oss på mottagningen och tar bort bandagen. Brösten kommer då vara svullna och hårda och eventuellt lite gula och blå. Dessutom känns det som brösten sitter väl högt upp. Det tar ca tre-fem månader innan brösten svullnat av, sjunkit till sin rätta position och blivit mjuka. Vi berättar för dig hur du skall sköta om brösten och du kan ställa alla frågor du har.

Inga stygn behöver plockas bort då vi använder suturmaterial som kroppen tar hand om själv

Under de första två månader skall du ha en sport-bh på dagtid och tejpa ärren. BHn ingår i priset och vi provar ut den åt dig. Efter att vi tagit bort de stora bandagen så sitter det mindre tejpar över såren dessa skall du inte ta bort utan låta dem lossna av sig själv och då ersätta dem med kirurghäfta. Du skall inte heller sola på ärren under det första året (det räcker om du skyddar ärren med bikiniöverdel, tejp eller stark solskyddsfaktor). Tänk på att även solarier påverkar ärren.

Du kan när som helst kontakta oss om det är något du undrar över och vi bokar in dg för ett mottagningsbesök så fort det behövs. I vilket fall som helst gör vi en slutkontroll efter ca 6-12 månader.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.