FAQ

Vad för BH skall jag använda efter operationen?

Svar:

Efter att badaget tagits bort efter ca 1 vecka skall du börja använda en så kallad sport bh. Det vill säga en bh utan bygel och med bra support fram för allt underifrån. Direkt efter att bandaget tagits bort upplever man ofta brösten som sittandes väldigt högt. Under de första månaderna går svullnaden tillbaka och vävnaderna anpassar sig. Under denna tid har inte brösten satt sig ännu utan vill då gärna falla nedåt. För att motverka att brösten hamnar allt för lågt efter denna tid är det viktigt att du på dagtid använder en sport-bh som håller emot underifrån.

Man kan under dessa två månader ”fuska” någon enstaka gång om det är något speciellt men grundprincipen är sport-bh på dagtid. När du ligger i sängen behövs ingen bh alls men många nyopererade tycker att det känns skönt med en bh även på natten under de första veckorna.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.