FAQ

Hur vet man vilken storlek på implantat man skall välja?

Svar:

Storleken är nog den fråga som är jobbigast för de flesta patienter som skall göra en bröstförstoring och det är viktigt att det får ta tid och att du provar och funderar ordentligt. Att under ett mottagningsbesök bestämma vilka implantat du skall ha under mycket lång tid, kanske under hela ditt liv, är orimligt.

Våra pastikkirurger har mycket stor erfarenhet av bröstförtoringar och kan vid mottagningsbesöket berätta vilka implantatstorlekar som ger en viss kupstorlek osv men innan du bestämmer dig måste du prova ordentligt.

Det enklaste är att du skaffar en BH i den storlek du skulle vilja fylla ut och sedan använder okokta risgryn som läggs i plastpåsar. Påsarna lägger du sedan i BHn tillsammans med de bröst du har idag.

De flesta upplever i början volymen som stor oavsett hur mycket man lägger in och det är därför viktigt att Du går omkring med rispåsarna ett tag. Ta på olika kläder och känn efter hur det känns. Om du efter att ha provat en storlek inte är nöjd går du upp eller ned i volym och provar.

Det är viktigt att känna till att man vanligen upplever implantaten som något mindre är rispåsarna. även om de har samma volym, på¨grund av att implantaten kommer ligga djupare och därmed inte helt bidrar till bröstets volym. Ett riktmärke kan vara att välja implantat som är en storlek större än man var nöjd med i rispåsarna.

Det är viktigt att du har en bra dialog med din plastikkirurg medans du fuderar på vilken storlek du skall välja. Hos Plastikakademin är du välkommen att ringa eller maila hur ofta som helst och känner du att du vill träffa plastikkirurgen flera gånger så bokar vi in dig på så många mottagningsbesök dom behövs. Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt val. Dock kan man inte komma ifrån att det är du som skall ha implantaten och måste vara den som tar beslut om storleken.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.