FAQ

Hur mycket kan man suga bort?

Svar:

Det finns ingen exakt volym men man skall vara medveten om att bortsugning av stora mängder påverkar kroppens så kallade hemodynamik kraftigt. Det är fram för allt när man passerar ett par liter utsugen volym som dessa risker ökar varför vi normalt håller oss där under.

Det är viktigt att veta att fettsugning inte är något alternativ till bantning utan skall användas då man har lokaliserade fettansamlingar som inte försvinner trots generell viktnedgång. Vanliga lokalisationer för dessa fettansamlingar är lår, mage och haka. I dessa fall är det mycket ovanligt att mer än 1- 2 liter behöver avlägsnas.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.