FAQ

Hur mår jag efteråt?

Svar:

Direkt efter operationen kommer du känna dig trött och uppleva att gördeln spänner över magen. När du senare på dagen kommer upp ur sängen märker du att det inte går att räta ut ryggen. Många patienter beskriver det som om man ”knäppt ihop gylfen med västen”. Smärtan är förvånansvärt begränsad och den medicinering mot värk du får brukar fungera bra.

Under de första dagarna efter operation är du fysiskt ganska begränsad då allt som gör att du spänner bukmusklerna är smärtsamt. Det vill säga lyft, hosta, skratta, krysta på toaletten osv. Det kan därför vara bra att ta med en kudde att hålla mot magen då man måste spänna bukmusklerna vid exempelvis toalettbesök eller om man måste hosta.

Efter ca en vecka kan man vanligen röra sig som vanligt och klara de flesta dagligsysslor. Dock kan man inte lyfta tungt utan smärta. Det tar upp till fyra veckor innan man fått tillbaka full lyftförmåga.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.