FAQ

Hur mår jag efter operationen?

Svar:

Direkt efter operationen är du fram för allt trött och kan må lite illa (våra narkosläkare ger alltid medicin mot illamående och värk innan du vaknar). De flesta patienter beskriver känslan i brösten mer som ett tryck än smärta. Våra narossköterskor hjälper dig med mediciner mot värk och illamående och ser till att kommer upp i sittade så fort som möjligt vilket är viktigt då det ofta käns bättre i brösten då.

Dagen efter operationen känner man sig vanligen rejält handikappad då all ansträngning av bröstmusklerna (rörelse av armarna) gör ont. Det är svårt att lyfta armarna, bära, ta på sig tröjor, kamma håret osv. Därför är det bra att planera lite i förväg dels så att man inte har något inplanerat första dagarna dels att förbereda hemma så du slipper lyfta ned saker från höga hyllor och liknande.

Under första veckan kommer du vara mer eller mindre fysiskt begränsad. Variationen är givetvis stor men för de flesta är det fram för allt de första dagarna som är jobbiga för att sedan vända snabbt åt rätt håll.

På Plastikakademin får du med dig så väl smärtmedicin som antibiotika så att slipper gå till apoteket på en gång. Vad som kan vara bra att ha hemma är Panodil eller Alvedon vilket fungerar bra att kombinera med de värktabletter du får av oss.

Om du har småbarn hemma skall du tänka på att du inte kommer att kunna lyft dem under första veckan efter operationen..

När du åker hem får du också bland annat vårt journummer där du når oss dygnet runt om det skulle vara något du undrar över.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.