FAQ

Hur länge skall jag ha sport-bh och tejpa ärren?

Svar:

I två månader skall du bära sport-bh (på dagtid) samt tejpa ärren på det sätt som vi visar dig vid återbesöket. Nattetid behöver du inte ha BH men många patienter tycker att det känns tryggast att ha den på även under natten första veckan efter att bandaget avlägsnats. Det är ok att fuska med sport-bh:n vid enstaka tillfällen.

Tejparna byter du bara när de lossnar av sig själv. Du skall tvätta dig som vanligt med tejparna på och om några lossnar sätter du på nya. Använd vanlig kirurghäfta (finns på apoteket) och tvärtejpa på samma sätt som den tejp som satt där innan.

Tänk också på att skydda ärren från solen under första året med käder, tejp eller strkl solskyddsfaktor.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.