FAQ

Blir mitt sexliv bättre efter en operation?

Svar:

Vid förstoring av de inre blygdläpparna kan de upplevas som ett hinder vid samlag och även orsaka smärta vid dessa tillfällen. I dessa fall kan man ofta uppleva större njutning vid samlag efter operation. I de fall där operationen huvudsakligen görs av kosmetiska skäl påverkas vanligen inte sexlivet rent fysiskt men många kvinnor som opererar sina blygdläppar har på grund av dess utsseende tidigare tyckt att det känts psykiskt jobbigt vid sexuella aktiviteter med en partner.

Denna plastikoperation utförs vanligen efter att man fött barn. Det är då viktigt att tänka på att ett försämrat sexliv under denna period i livet kan bero på många olika saker som inte har med vaginans fysiska beskaffenhet att göra. Man skall därför innan man bestämmer sig för en operation noga fundera igenom och diskutera med sin partner vad orsaken till problemen är. I de fall där grunden till problemen är en förslappning av vaginan upplevs vanligen den sexuella samvaron som betydligt mer njutningsfull efter en slidförsnävning. Nästan alltid är det kvinnan som upplever problem på grund av en förslappad vagina så det är i första hand hennes upplevelse av samlaget som påverkas positivt.

Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet. Vi utför operationerna i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation. Du når oss på tel: 013-154461, e-post: plastikakademin@plastikakademin.se eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.