Johan Thorfinn

Docent och överläkare i plastikkirurgi

Bild på överläkare och docent Johan Thorfinn vid Plastikakademin i Linköping, specialist inom estetisk plastikkirurgi och skönhetsbehandlingar som bröstförstoring, bröstlyft, bukplastik, fettsugning, och intimkirurgi. Opererar patienter från Linköping, Norrköping, Östergötland, Stockholm, Nyköping, Västervik och södra Sverige.

På Plastikakademin arbetar Johan Thorfinn, specialist i plastikkirurgi och överläkare, som en del av vårt team. Med över 20 års erfarenhet i fältet, varav en stor del inom estetisk plastikkirurgi, har Johan inriktat sig på bland annat bröstoperationer, intimkirurgi och fettsugning, men också procedurer för dem som genomgått stor viktnedgång.

Han använder gärna innovativa verktyg som 3D-applikationen Crisalix för att simulera möjliga resultat vid bröstförstoringar som ett komplement till traditionella metoder. Johan arbetar också med den senaste tekniken inom fettsugning, och använder sig av MicroAire Power-Assisted Liposuction och Vitruvian Ultimate Liposuction Aspirator eftersom han menar att det ger bra resultat, och utför regelbundet undersökningar på bröstimplantat och delade magmuskler med sin ultraljudsutrustning från Clarius.

Johan använder också ett specialinstrument – som han utvecklat tillsammans med plastikkirurgen Per Hedén och tagit patent på – för att noggrant kunna mäta fickan när han ska lägga in bröstimplantat i syfte att ge en bra passform för implantatet i det nya bröstet.

Johans kunskaper och tekniker är grundade på en gedigen träning med examen och specialistutbildning från Universitetssjukhuset i Linköping samt disputation och docentur i plastikkirurgi vid Linköpings Universitet. Han har också forskat vid det prestigefyllda Stanforduniversitetet i USA. Johans tidigare arbete inom rekonstruktiv kirurgi, vilket bland annat omfattade könsbekräftande operationer samt urinrörsmissbildningar på barn, vittnar om hans kompetens och engagemang för sitt yrke.

Johan har skrivit ett flertal vetenskapliga publikationer och står bland annat som medförfattare till ett kapitel i den ansedda samlingen av böcker Plastic Surgery 5ed (Chang & Neligan). Johan har även bjudits in som expert för att dela med sig av sina kunskaper till andra läkare på Internetmedicin.se, genom att skriva behandlingsöversikter bland annat om Kosmetisk bröstkirurgi och Gynekomasti (bröstutveckling hos män).

Han har också engagerat sig i olika frågor som rör det plastikkirurgiska fältet. Detta har han gjort genom att till exempel skriva om omskärelse i Dagens Nyheter, delta i flera mediaproduktioner såsom TV3 Sjukhuset och TV5 Outsiders, och anlitas som expert om intimkirurgi i TV4 Efter Fem och AT-läkarna podcast – för att nämna några av hans engagemang i media. Johan är även intervjuad om plastikturism i tidskriften Dagens Estetik.

Under åren som gått har han även varit en uppskattad talare på internationella konferenser och har belönats för sitt vetenskapliga bidrag, bland annat som mottagare av forskningsmedel från Fulbright. Hans engagemang för kontinuerlig utveckling innefattar regelbundet deltagande i internationella kurser och konferenser, och ett nära utbyte med kollegor i olika länder.

Dessutom spelar Johan en aktiv roll i att bidra till framtiden för estetisk plastikkirurgi i Sverige, vilket framgår av hans position i styrelsen för Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Han sitter också i styrgruppen för nationella Bröstimplantatregistret (BRIMP) och är också medlem i flera andra organisationer, vilket understryker hans engagemang inom sitt yrkesfält.

Hör av dig till oss!

Letar du efter en trygg och säker lösning?

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina problem.