Plastikkirurgi Plastikoperationer Skönhetsoperationer Plastikakademin

Menu:

 

 

plastikkirurgi intimkirurgi blygdläppsförminskning

INTIMKIRURGI FÖR KVINNOR

Korrektioner på de yttre könsorganen, intimkirurgi, hos kvinnor utförs både av rent estetiska skäl och på grund av fysiska problem, inte sällan både och. De vanligaste ingreppen inomområdet intimkirurgi är blygdläppsförminskning och vaginalförsnävning (även kallad slidförsnävning). Vid en blygdläppsförminsking avlägsnas överskottsvävnad från de inre blygdläpparna. Vanligen är det de centrala delarna som tillväxt och orsakar besvär. En vaginalförsnävning / slidförsnävning är vanligen aktuell efter förlossningar som orsakat att vaginans vävnader töjts ut. Vid operationen avlägsnas vävnad från vaginans bakvägg varefter de olika vävnadslagren sys ihop med en försnävning som resultat.

Könsorganen tillhör de delar av kroppen där många plastikkirurger inte har någon större erfarenhet av att operera. Professor Kratz som ansvarar för dessa operationer på Plastikakademin har som ansvarig för de könskorrigerande operationerna hos transsexuella i Sverige samt remissinstans för komplicerade rekonstruktioner i underlivet under många år skaffat sig en unik kompetens inom området intimkirurgi. Plastikakademin utför ett stort antal operationer av typen intimkirurgi och vi har genom detta skaffat oss en mycket stor erfarenhet.

Blygdläppsförminskning och vaginalförsnävning utförs i lokalbedövning, i bland i kombination med ytlig narkos. Du kan gå hem samma dag men kan känna visst obehag i upp till en vecka. Efter en blygdläppsförminskning kan man bli ganska rejält svullen första tiden och båda operationerna innebär att man kan blöda en del under de första dagarna efter operationen. Alla stygn som används försvinner av sig själv och behöver inte tas bort. Det skiljer ganska mycket mellan olika patienter när man känner sig redo för att återuppta sexuella aktiviteter efter genomgången intimkirurgi men räkna med ett uppehåll på cirka 4 veckor efter en blygdläppsförminskning och 6 veckor efter en vaginalförsnävning / slidförsnävning.

Det är viktigt att understyka att även om en vaginalförsnävning återger vaginan dess ursprungliga storlek och spänst så kan man inte garantera hur detta påverkar sexlivet. Det kan finnas många orsaker till att sexlivet tynat bort efter att man skaffat barn och även om man som kvinna kan uppleva att det är de fysiska förändringarna i underlivet som är orsaken är detta inte säkert. Vi på Plastikakademin vill att du fundera igenom det hela noggrant och försök ta reda på om det verkligen är könsorganets beskaffenhet som är problemet innan du bestämmer dig för operation.

På Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med intimkirurgi. Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: plastikakademin@plastikakademin.se